Specimen Hierarchiae Hvngaricae : Complectens Seriem Chronologicam Archiepiscoporvm Et Episcoporvm Hvngariae Cvm Rvdi Dioecesivm Delineatione Adjectis, Si Qvae Svnt Pecvliares, Praerogativis, Vt Plvrimvm Ex Diplomatibvs Congestvm. A Georgio Pray Presbytero Secvlari. Pars I. De Archiepiscopatv Strigoniensi Et Ejvs Svffraganeis.

Podrobná bibliografia
Hlavný autor: Pray, Juraj, 1723-1801 (Author of introduction, etc., Dedicator)
Korporácia: Landerer, Ján Michal (Publisher, Printer), knižnice - A Jezsuita Rend Könyvtára (Signer), knižnice - Népkönyvtári Központ (Signer)
Ďalší autori: Baťán, Jozef, kardinál, ostrihomský arcibiskup 1727-1799 (Dedicatee)
Médium: Kniha
Jazyk:Latin
Vydané: Posonii (et) Cassoviae : Sumptibus Joannis Michaelis Landerer, Typographi Et Biblipolae, M.DCC.LXXVI. [=1776]
Témy:
Signatúra: IV.62253
E-obsah
Popis
Popis jednotky:Vinety ornam., vlys ornam., linky ozdobné, inic. s ornam. pozadím vo voľ. priestore na 3 r., inic. s ornam.-fig. pozadím vo voľ. priestore na 2 r., verz. vo voľ. priestore na 2 r., na zl. A/1a väčšia pečať ostrihomskej kapituly znázorňujúca korunováciu kráľa arcibiskupom s kruhopisom "S. Maivs: Capitvli. Strigonien: Eccliae", tlač. marginálie v jaz. lat., typograf. ozdoby, kustódy, tlač. pozn. pod čiarou v jaz. lat., maď. Rkp. pozn. k obsahu v jaz. lat.
Fyzický popis:[14],435,[1] s. */3,)(/4,A/4-Z/4,Aa/4-Zz/4,Aaa/4-Ggg/4,Hhh/2 [=225] list. 1 ilustr. 8°. 24,5x20 cm
Na produkcii sa podieľali:Na zl. */1-*/3 ded. autora ostrihomskému arcibiskupovi Josephovi Battyánovi. Na zl. )(/2-)(/4 nesignov. úvod autora v závere s textom "Dabam Posonii VII. Idus Majas, anno MDCCLXXV."
Miesto vydania:Slovensko -- Bratislava
Slovensko -- Košice
Proveniencia: Peč.: Štátna vedecká knižnica v Košiciach; A Népkönyvtári Központtól Nem Adható El!; Bibl. Theologiae Prov. Hung. S.J. 1935.
Priviazané s: Prív. 1.: PRAY, J.: Specimen Hierarchiae Hvngaricae ... Pars II. Posonii & Cassoviae 1779. 4°.