Cithara Sanctorum : Apoc. 5, v. 8. Pjsně Duchownj, staré y nowé, kterýchž Cýrkew Křesťanská při Wýročnjch Slawnostech a Památkách, gakož y we wsselikých potřebách swých, obecnjch y obzwľasstnjch, s mnohým prospěchem vžjwá; k obecnému Cýrkwe Božj wzdělánj, někdy shromážděné a wydané, od Kněze Giřjka Tranowského, Služebnjka Páně při Cýrkwi Swato=Mikulášské w Liptowé. Edycye prwnj s nowým Přjdawkem. Podlé Laubněnského Wydáni, 1011 Pisnj starych a 160 nowých w sobě obsahugjcy.

Podrobná bibliografia
Hlavný autor: Tranovský, Juraj, 1592-1637 (Author)
Korporácia: Weber, Šimon Peter a syn (Printer), knižnice - Verejná knižnica (Signer), múzeá - Východoslovenské múzeum (Signer)
Ďalší autori: Klein, Alexander (Signer)
Médium: Kniha
Jazyk:Slovak
Vydané: w Presspurku : wytisstěné v Ssimona Petra Webra y Syna 1818
Témy:
Signatúra: B 2496 PA
Popis
Popis jednotky:Vlys ornam., vlys ornam.-fig., linky ozdobné, verz. vo voľ. priestore na 2 r., titl. list s červeno-čiernou tlačou, frontispice - nesignov. ornam.-fig. medirytina s nábož. motívom v hornej časti s textom "Cithara et Phiala Sanctorum" a v strednej a dolnej časti s citátmi z Biblie, typograf. ozdoby, kustódy.
Fyzický popis:[2],XIV,1162,[62] s. [8],A/8-Z/8,Aa/8-Zz/8,Aaa/8-Zzz/8,Aaaa/8-Gggg/8,Hhhh/4 [=620] list. 8°. 19x12 cm 1 ilustr.
Na produkcii sa podieľali:Na s. III-IX nesign. úvod.
Bibliografia:Na zl. Dddd/6-Ffff/1a register nedeľných a sviatočných piesní, na zl. Ffff/1b-Ffff/6 register piesní prelož. z nem. a lat. jaz. do češtiny, na zl. Ffff/6b-Ffff/7a register žalmov, na zl. Ffff/7b-Hhhh/4 register všetkých piesní obsiahnutých v kancionále.
Miesto vydania:Slovensko -- Bratislava
Proveniencia: Peč.: Štátna vedecká knižnica v Košiciach; Kassa szab. kir. Város Közkönyvtára; Muzeum Košice 56/38; Alexander Klein súkromný úradnik Prešov, Bašťová 2.
Priviazané s: Prív. 1.: PHIALA Sanctorvm... [W Presspurku] 1818. 8°.
Prív. 2.: PŘJDAWEK pronikawých nowých, ... Pisnj. W Presspurku 1818. 8°.