Compendium Logicum Ducalis Gymnas. Breg. Compendium Logicum, Pro captu Tyronum Ex Organo eiusdem Gymnasii pleniore. Per Quaestiones & Responsiones.

Podrobná bibliografia
Hlavný autor: Laubanus, Melchior, 1567-1633 (Dedicator)
Korporácia: Siegfried, Kaspar (Printer), Bachofius, Andreas (Bookseller, Publisher), knižnice - Knižnica Právnickej akadémie (Signer), jezuiti - kolégium (Former owner, Signer)
Ďalší autori: Petřvaldský z Petřvaldu, Rudolf Hanibal (Dedicatee), Petřvaldský z Petřvaldu, Karel Vok (Dedicatee), Petřvaldský z Petřvaldu, Jindřich Kristián (Dedicatee), Skrbenský z Hřístě, Jan Jetřich (Dedicatee)
Médium: Kniha
Jazyk:Latin
Vydané: Bregae Silesior. Typis Casp. Sigfridi: Sumptu Andreae Bachofii Bibliopólae. A. C. (I) I) CXVII. [=1617]
Témy:
Signatúra: R 225 PA
Popis
Popis jednotky:V texte sa vyskytuje i gréc. jazyk. Na prednom prídoští rkp. v lat. jaz. "Precatio Augustini ..." a na titl. liste rkp. text: "Laubani M. Melchioris Rectoris"
Vineta ornam., linky ozdobné, inic. s ornam. pozadím vo voľ. priestore na 4 r., verz. na 2 r., tlač. marginálie v lat., nem. a gréc. jaz., rkp. marginálie v lat. jaz., kustódy
Chybné stránkovanie: nam. s. 40 je s. 04.
Meno autora Melchiora Laubana doplnené podľa dedikácie na zl. (:)2-(:)7a.
Fyzický popis:[16],225,[5] s. (:)/8,A/8-O/8,P/3 [=123] list. 8°. 16x10 cm
Na produkcii sa podieľali:Na zl. (:)2-(:)7a ded. autora "... Equitibus Moravis Rodvlpho-Hannibali Petrzwaldskio a Petrzwald. Carolo-Vockoni Petrzwaldskio a Petrzwald. Joanni-Theodoricho Skrbenskio de Hrzisstie. Henricho-Christiano Petrzwaldskio a Petrzwald (et)c. discipulis ..." v závere s textom: "Bregae ex Gymn. Ducali Anno Christianae redempt. 1617. XIX Kl. Maias. M. Melch. Lavbanvs Ducal. Gymn. Rector." Na zl. (:)7b nesignov. báseň "Ad Logicen Mentis Directoriam."
Miesto vydania:Poľsko -- Brzeg
Proveniencia: Peč.: Štátna vedecká knižnica v Košiciach - K. K. Rechtsakad. Bibliothek In Kaschau. Tlač. exlibris: Kassai királyi jogakademia Könyvtára Szekrény szám XX Osztályzat f. Rkp.: Collegij Cassov. Soc. Jesu 1717