Mathias Corvinus, Erster Theil Mathias Corvinus, König Der Hungarn Und Grossherzog Von Schlesien. Vom Verfasser des Marc-Aurels Erster Theil. Nec foro, nec ratio, nec mentio invidus ardor, Nec pars virtutis defuit ulla Tibi. Strozza

Podrobná bibliografia
Hlavný autor: Fessler, Ignaz Aurelius 1756-1839 (Dedicator)
Korporácia: Korn, Wilhelm Gottlieb (Printer), knižnice - Knižnica Právnickej akadémie (Signer)
Ďalší autori: Kohl, Clemens 1754-1807 (Engraver), Matej. I. Korvín uhorský kráľ 1458-1490 (Depicted), Strozzi, Tito Vespasiano 1424-1505 (Other)
Médium: Kniha
Jazyk:German
Vydané: Breslau. Bey Wilhelm Gottlieb Korn. 1793.
Témy:
Signatúra: S 118a PA
Popis
Popis jednotky:V texte sa vyskytuje i lat. jazyk.
Linky, verz. na 1 r., na titl. liste medailón s portrétom uhorského kráľa Mateja I. Korvína s textom: "Mathias Corvinus.", dolu signov. "Cl. Kohl sc.", ojedinelé kustódy, tlač. pozn. pod textom v nem. jaz.
Defekt - chýba frontispis. V našom exemplári chýba ded. autora grófovi a pruskému štátnikovi Karlovi Georgovi Heinrichovi von Hoym. Táto ded. je voviazaná v 2. časti diela (pozri sign. S 118b PA). V našom exemplári je na zl. A/1a ded. autora "Den Söhnen Meines Vaterlandes, Hungarns Bidern, Tapfern, Edeln Männern.", ktorú sme však našli len v zdigitalizovanom exemplári v ONB a na www.digitalesammlungen.de. V zdigitalizovanom exemplári v NKP a a Jagiellońskej Biblioteke Cyfrowej Uniwersytetu Jagiellońskeho chýba. Chybné stránkovanie: nam. s. 257 je s. 275.
Fyzický popis:[2],332 s. [1],A/8-U/8,X/6 [=167] list. zach. 8°. 21x12,5 cm
Na produkcii sa podieľali:Na zl. A/1a ded. autora "Den Söhnen Meines Vaterlandes, Hungarns Bidern, Tapfern, Edeln Männern."
Miesto vydania:Poľsko -- Wrocław
Proveniencia: Peč.: Štátna vedecká knižnica v Košiciach; Kassai Királyi Akademia Könyvtára. Tlač. exlibris: Kassai királyi jogakademia Könyvtára Szekrény szám XVI Osztályzat b.