Io. Frobenivs Politioris literaturae cultoribus, S. Adnisi sumus aeditione proxima,ut hoc opus cum primis…, si promereor, fauete.

Podrobná bibliografia
Hlavný autor: Erasmus, Desiderius 1466-1536 (Author of introduction, etc., Dedicator)
Korporácia: Biskupská knižnica (Former owner), Knižnica Teologickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku (Owner), seminár sv. Pankráca a ? (Signer, Former owner), Froben, Johann (Printer)
Ďalší autori: Blount, William barón z Mountjoy ca 1478-1534 (Dedicatee), Froben, Johann 1491-1527 (Printer, Author of introduction, etc.)
Médium: Kniha
Jazyk:Latin
Vydané: Basileae, (In Aedibvs Ioanis Frobenii,) An. M. D. XXIII. (Mense Ianvario) [=1523]
Vydanie:Ex autoris recognitione postrema.
Témy:
Signatúra: B,XV,6/4 KTFKU
Popis
Popis jednotky:Titl. list a kolofón v celostran. fig. ráme, iné celé listy v ornam. fig. ráme, typograf. signet, vlys ornam.-fig., inic. s fig. poz. v rám. na 4,5,7 r., inic. s ornam.-fig. poz. v rám. na 5-7,10 r., inic. s ornam. poz. v rám. na 5,6 r., verz. na 2 r., typograf. ozdoby, rkp. marg. a pozn. v lat. (málo aj v gréc.) jaz., kustódy.
Autor a jednotný názov diela overený bibliograficky ako Erasmus D. Adagiorum chiliades quatuor, prípadne Adagia; na titul. liste sa nachádza len prefácia. V tlači sa hojne vyskytuje aj gréčtina. Vodoznak – centrálna malá trojcípa koruna (zl. a4,5). Zl. aa4 tlačená ako a4.
Fyzický popis:aa-cc6,dd8,a-z6,A-Z6,Aa-Vv6,Xx8 [=430] list. [52],803,[5] s. 6°. 32,5x22 cm
Na produkcii sa podieľali:Pref. na z. aa1: „Io. Frobenivs Politioris literaturae cultoribus, S.“; na zl. aa2a-b pref.: „Erasmvs Roterodamvs Ad... Lectorem… Londini Nonis Ianuarijs, Anno M. D.XX.“; pref. na zl. cc5a „Ad Lectorem.“; na zl. a1a-2a ded. „Erasmvs… Gvlielmo Montioio… S. P. D.“; na zl. Xx6b pref. „Ioannes Frobenivs Bonarvm Literarvm Amatoribvs S. D. ...Apud inclytam Basileam,ex aedibus nostris,Calendis Ianuarij. Anno M. D. XXIII.“.
Bibliografia:Na zl. aa1b „Avtorvm Catalogvs,...“; na zl. aa3a-dd8a,Xx8a indexy a registre; na zl. Xx7a-b eráta.
Miesto vydania:Švajčiarsko -- Basel
Proveniencia: Rkp. exlibris: Semi. Sancti S[.]nali et Pancraci. – (Tiež rkp. a pozn: sig. štítok s rkp. „T 2 21“ (hist. košická biskupská knižnica); J. Serie 1a= 1.)